BERITA

DUN S'gor siasat Azmin, Khalid

Ram Anand

Diterbitkan
Dikemaskini 21 Feb 2014, 3:08 petang

Jawatankuasa Pilihan Khas mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan Selangor (Selcat) memutuskan mengadakan pendengaran awam berhubung kontroversi sekitar Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS).

Pengerusi Selcat dan speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Hannah Yeoh berkata, untuk tujuan itu, antara dipanggil Timbalan Presiden PKR Azmin Ali dan Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai saksi utama.

Pendengaran itu akan meneliti kontroversi “pemecatan” Azmin sebagai anggota PKNS dan 22 lagi kakitangan syarikat Selangor itu baru-baru itu.

Ia akan diadakan pada 25 dan 26 Mac, dua hari selepas pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang yang ditandingi Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

[Baca berita penuh]

Komen

Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.